Percussie

Percussie

Binnen de Volharding worden 2 slagwerkgroepen onderscheiden. De eerste groep zijn de tamboers. En de tweede zijn de slagwerkers bij het orkest. Bij het orkest worden er veel instrumenten gespeeld bij het slagwerk. Zoals maracassen (samba ballen), grote trom, pauken, gong, bongo’s, triangel, klokkenspel en bekkens. Maar er is buiten dit slagwerk nog veel meer klein slagwerk. Niet alle instrumenten worden bij elk muziekstuk gebruikt. Toch hebben alle slagwerkers iets te doen. Bijna nooit zit er een slagwerker stil.

Natuurlijk hoort een drumstel ook bij het percussie. Het drumstel bestaat uit verschillende slaginstrumenten die bij elkaar opgesteld staan. Zo staat er altijd een kleine trom bij, die bij een drumstel een “snaredrum” wordt genoemd. Ook hangen er verschillende bekkens bij een drumstel en staat er altijd een grote trom, “bassdrum” die wordt bespeelt met de voet. In een drumstel vindt je ook uit een hi-hat, dat zijn twee kleine bekkens die vast zitten aan een standaard. Daarnaast heb je ook nog tom-toms en een cymbaal, dat zijn een soort bekkens. Je kan een drumstel helemaal uitbouwen tot een groot geheel. Zo kun je er steeds meer toms aanmaken en cybalen bijzetten.

  drumstel.jpg  
Het drumstel van de Volharding bestaat uit de volgende onderdelen; Snaredrum, Bassdrum, 2 toms, floor-tom, 2 cymbalen, hi-hat.
Dit bericht is geplaatst in Instrumenten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *