Anneke’s Muziekdag

Datum: Zaterdag, 29 september 2007 Aanvang: 10:00
Lokatie: ONS Huis,
Rijksweg 202b,
Nieuwendij
k
Wie: Iedere muzikant van de verenigingen waar Anneke Konings dirigeert

 

Aankondiging

In 2005 zat ik 15 jaar in het “dirigentenvak”. Naar aanleiding van dit lustrum heb ik voor het eerst Anneke’s Muziekdag georganiseerd. De reacties waren zo positief, dat ik vooralsnog plannen heb om dit elk jaar een keer te organiseren. In 2006 is hier dus een vervolg op gekomen. De datum voor 2007 is zaterdag 27 september.

Op deze dag (AMD) komen alle leerlingen en orkestleden van al mijn orkesten ’s morgens bij elkaar en vormen zo een groot orkest. Je krijgt de te spelen bladmuziek ter plekke uitgereikt. We proberen voor elk wat wils in het programma op te nemen en spelen circa 5 nummers. Die worden vervolgens ingestudeerd en ’s middags tijdens een miniconcert ten gehore gebracht voor alle belangstellenden. Nodig dus al je fans uit om te komen luisteren!

Er is ook altijd een instrumentale gast die iets over zijn of haar instrument komt vertellen en laat horen. In 2005 was dat Anton Meijvogel (slagwerk) en in 2006 Annemarieke Rijtsma-Lottman (cello). Zij speelde ook een mooie solo met het orkest samen. Vincent (mijn lieftallige man) verzorgde de inwendige mens met o.a. broodjes worst en zelfgemaakte soep. Het zal weer een leuke, leerzame dag worden, maar het is ook goed voor de onderlinge sociale contacten natuurlijk en dus gezellig!

 

Programma

10:00 Ontvangst
10:30 Aanvang repetitie
12:00 Lunch
13:00 Demonstratie/ workshop/ verrassing
13:30 Repetitie
16:00 Afsluitend concert
17:00 Einde

Tussendoor broodje lekkers, soep e.d. koffie/thee enz.

Bladmuziek wordt op de dag zelf uitgedeeld (4 of 5 stukken).

Orkestleden van “De Volharding” kunnen zich opgeven bij Miriam de Jongh of Inge van Doesburg – van Lienden.

Verslag van Muziekdag 1 en 2

Op deze tweede editie van Anneke’s Muziekdag kwamen muzikanten van alle orkesten van Anneke-Konings-Kros bij elkaar in het O.N.S-gebouw in Nieuwendijk. Wat ons bindt is dat we allen dezelfde dirigent en hobby hebben. Dus succes verzekerd! amd_01.jpg
amd_03.jpg

 

Zo ontmoetten we leden van Jong Apollo – Nieuw-Lekkerland, Nooit Gedacht – Almkerk, O.N.S. – Nieuwendijk, Volharding – Gorinchem, Leerlingenorkest Da Capo – Giessenburg en nog enkele leerlingen. Met elkaar repeteerden we de muziekstukken. Annemarieke Rijtsma verzorgde een workshop/demonstratie over de cello. Ondertussen kon er weer volop worden bijgepraat met collega’s uit de andere orkesten. Tot slot het miniconcert voor belangstellenden. Het was een gezellige, leerzame muzikale dag.

amd_04.jpg

 

Anneke’s Muziekdag

In 2005 zat ik 15 jaar in het “dirigentenvak”. Naar aanleiding van dit lustrum heb ik voor het eerst Anneke’s Muziekdag georganiseerd. De reacties waren zo positief, dat ik vooralsnog plannen heb om dit elk jaar een keer te organiseren. In 2006 is hier dus een vervolg op gekomen. De datum voor 2007 is zaterdag 29 september.

 

Op deze dag (AMD) komen alle leerlingen en orkestleden van mijn orkesten ’s morgens bij elkaar en krijgen nieuwe bladmuziek uitgereikt. Die worden vervolgens ingestudeerd en ’s middags tijdens een miniconcert ten gehore gebracht voor alle belangstellenden. Er is ook altijd een instrumentale gast die iets over zijn of haar instrument komt vertellen en laat horen. In 2005 was dat Anton Meijvogel (slagwerk) en in 2006 Annemarieke Rijtsma (cello).

amd_02.jpg
amd_05.jpg

 

Zij speelde ook een mooie solo met het orkest. Vincent (mijn lieftallige man) verzorgt de inwendige mens met o.a. broodjes worst en zelfgemaakte soep. Het is een leuke, leerzame dag maar ook goed voor de onderlinge sociale contacten.

   
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Korps, Optredens & Activiteiten en getagd . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Anneke’s Muziekdag

  1. Ik doe mee!;) Whoehoee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *