Nieuwjaarstoespraak van de voorzitter

Op Oudjaarsdag zat ik in m’n stoel voor het raam een beetje voor mij uit te staren, viel bijna in slaap toen de voordeurbel klonk en er een bode voor de deur stond. Hij overhandigde mij een pakje wat geadresseerd stond aan onze vereniging. Ik ging aan tafel zitten en maakte het pakketje open. Tot mijn verbazing zat er een glazen bol in waar op te lezen stond “een kijk op het jaar 2012”. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik keek in die bol.

Ik zag ons Nieuwjaarsconcert en een overvolle kerk in Enspijk, we hebben zelfs een dertigtal gasten moeten teleurstellen omdat zij niet naar binnen konden. Maar gelukkig konden zij in het oude schooltje via de kerktelefoon ons toch volgen. Wij gaven daar een geweldig concert, wat een waardig muzikaal afscheid was van onze vertrekkende dirigent.

In februari dienen er spontaan 8 nieuwe leden zich aan, dit waren o.a oudleden die ons hebben horen spelen op het Nieuwjaarsconcert. Hoera!!

Ons Voorjaarsconcert in Deil was ook een succes, zowel majoretten, tamboers en fanfare gaven een prachtige voorstelling. De opnames van deze avond werden uitgezonden door TV-Gelderland.

In april verblijdt onze penningmeester ons, hij heeft zojuist een meerjarig hoofdsponsorcontract getekend met de ABN-Amro bank. Onze financiële zorgen zijn in één keer opgelost.

In de maand mei gaan we met de gehele vereniging een optreden verzorgen in de Efteling, Jan Hol heeft twee bussen nodig om ons te vervoeren. In de Efteling heeft de voorzitter nog een hele discussie met de tambour-maître, of we in rijen van 4 of 6 breed lopen. Na enkele minuten hadden ze een poldermodel gevonden, het werden rijen van 5.

Op de jaarmarkt van Enspijk in juni, viel de opkomst door allerlei redenen wat tegen, slechts 40 muzikanten en 10 tamboers vrolijkten muzikaal de markt op. De dirigent won nog wel de hoofdprijs bij het koekrad, namelijk een pony.

Juli en augustus werden gebruikt voor ons zomerreces.

In september openen we het nieuwe MMMFC-’t Duifhuis. Dit staat voor Multi Muzikaal Medisch Functioneel Centum. Naast een sportzaal met vast podium, de bibliotheek, de huisarts en de fysiotherapeut en apotheek, krijgen wij ook een aparte eigen repetitieruimte. Het Deilse MMMFC is de eerste in Nederland.

De maand oktober staat in het teken van de jeugdleden. Zij gaan op alle 30 op muziekkamp. Onderleiding van Dianne en Miriam verblijven ze in een week in vakantieboederij waar zij repeteren en spelen. In het weekend komen de seniorleden ook en op zaterdagavond wordt het afgesloten met een gezamenlijk concert.

Het Duo-concert in november staat voor de deur, om problemen te voorkomen met publiek worden er toegangskaarten verkocht, alle 250 kaarten zijn binnen een week verkocht.

Dan december, op de laatste repetitie van het jaar kijken we tijdens onze Oudjaarsviering met zijn allen terug op het jaar 2012. Wat was dit een geweldig mooi jaar. Het leek wel onwerkelijk.

Maar dan hoor ik een harde knal. Ik kijk verschrikt op en zie hoe de jeugd door de straat loopt en vuurwerk aan het afsteken is. De glazenbol die voor mij stond is verdwenen. Was ik dan toch in slaap gevallen en was het allemaal maar een droom? Maar soms komen dromen uit. Al was het maar de helft wat uitkomt dan mogen we toch zeer tevreden zijn.

Ik wens u allen en onze vereniging een gezond, muzikaal en collegiaal 2012 toe.

Hans van Gelderen
voorzitter

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Nieuwjaarstoespraak van de voorzitter

  1. Marion zegt:

    Dinsdag kon ik er helaas niet bijzijn, toch leuk om dit terug te lezen! Ik geef je helemaal gelijk Hans! Laat al deze voorspoed maar komen!

    We gaan zien wat 2012 brengt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *