De vele gezichten van “De Volharding”

Wist u dat “De Volharding” in een grote verscheidenheid muziek ten gehore brengt?

De meeste mensen kennen “De Volharding” uitsluitend van het verzorgen van marsmuziek tijdens de optocht op Koninginnedag. Een groeiend aantal bezoekers maakt kennis met de concerterende kwaliteiten van deze muziekvereniging. Anderen hebben al meerdere keren kennis gemaakt met “De Volharding” tijdens de jaarlijkse dorpsmarkten in Enspijk en Deil.

Sommige van onze muzikanten worden regelmatig gevraagd om muzikale medewerking te verlenen bij speciale kerkdiensten, zoals bijvoorbeeld met Pasen, Kerst en inzegeningen van het huwelijk. Dit zowel binnen Deil en Enspijk als daarbuiten. Een aantal muzikanten van “De Volharding” verleenden hun muzikale medewerking tijdens de Dodenherdenking in Enspijk; dit door het spelen van passende muziek tijdens de herdenkingsdienst in de kerk, waarna bij het monument werd gespeeld. In een geheel andere samenstelling werd tijdens een kerstdienst -tot grote tevredenheid bij de toehoorders- kerstmuziek ten gehore gebracht. Zoals u begrijpt, wordt het muziekrepertoire aangepast aan de omstandigheden.

Wat dacht u van het brengen van een serenade door de gehele vereniging of de blaaskapel “De Lingerakkers” bij een feestelijke gelegenheid? Dit is en blijft steeds weer een happening voor betrokkenen. Ook het spelen van sfeervolle muziek tijdens de jaarlijkse lampionnenoptocht in Deil is een gezellige en muzikale gebeurtenis. Tijdens deze lampionnenoptocht wordt bijvoorbeeld blaaskapellen-” en Dixielandmuziek gespeeld. De Blaaskapel “De Lingerakkers” -in de verre omtrek bekend- bestaat uit een aantal leden van “De Volharding”. Door deze kapel wordt tijdens allerlei gelegenheden zeer vrolijke en populaire volksmuziek gespeeld.

Zoals u ziet is “De Volharding” op vele muzikale fronten actief. Wij nodigen u van harte uit om deel te gaan uitmaken van dit fanfarekorps of te genieten van onze optredens.

Waar is een dorp zonder muziekvereniging!!!

Een muzikale groet,

Hans van Gelderen
voorzitter

Dit bericht is geplaatst in Algemeen en getagd . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *