NK Majorette Den Haag

Britt en Ilone Nederlands Kampioen!

Afgelopen zaterdag was het zover, het NK majorette in Den Haag! Ilone Wierks en Britt van Asch wisten zich te plaatsen in 2012 voor dit Kampioenschap. De dag begon al vroeg met verzamelen bij Duifhuis. Naar een voorspoedige reis op weg naar Den Haag, was de sporthal zo gevonden. Nadat we de muziek ingeleverd hadden, kregen we pasjes en bandjes. Snel naar de kleedkamer om het haar van de meiden goed te doen. Om 9.45 was de openingsceromonie. Alle deelnemers die er vroeg waren verzamelden in de intrainruimte om de vloer op te gaan. Na korte welkomswoordjes, kon de wedstrijddag beginnen.

We begonnen de dag even op de tribune, even kijken hoe andere deelnemers er van af brachten. Konden we ook alvast kijken waar de accessoires moesten staan. Naardat de meiden weer als echt Mario’s eruit zagen, gingen we intrainen. In de intrainruimte was het wel heel druk met al die accessoires dus het werd even passen en meten. Langzaam aan begon de spanning te stijgen, ze waren bijna aan de beurt. Na de laatste tips/ knuffels en laatste succes wensen gingen ze de vloer op. Natasja en ik namen ondertussen een sprintje naar de andere kant van de vloer, daar konden we het veel beter zien.

Die meiden lieten zien wat ze moesten doen, ze straalde van de vloer af. Britt bleef even haken in haar lint, maar loste dat keurig op. Ilone wist een de exchange met Britt goed te redden, door de baton toch te vangen. Ja, we hadden in hun oren geknoopt, vechten voor je baton en dat deden ze. Ze zetten hun Super Mario routine vol overtuiging neer en met maar 1 drop, kwamen ze heel blij de vloer af.

Toen kwam het lange wachten. Het middag programma bestond vooral uit grote groepen. Dus er kwamen heel wat mooie shows voorbij. Het programma liep voorspoedig dus ruim voor 16.00 waren alle deelnemers geweest. Toch startte de prijstuitreiking stipt om 16.00.

De foto’s zijn gemaakt door Dick Ligt (CBSD).

Ilone en Britt konden zich weer verzamelen in de intrainruimte voor de opmars. Gelukkig begonnen ze snel met de prijsuitreiking en was het wachten op de klasse van Britt en Ilone. Eerst werd duo jeugd 3 accessorie basis opgenoemd. Ilone en Britt baalde dat ze hun naam niet hoorden. Dus ze zaten wat te overleggen en weer eens naar de tribune te kijken of wij wat wisten. Ja hoor, toen kwam duo jeugd 3 accessorie gevorderd. Ilone Wierks en Britt van Asch zijn Nederlands Kampioen geworden en mogen naar voren komen. Apetrots mochten ze op het blok plaatsnemen en kregen een mooie goude medialle.

Dolblij kwamen ze van de vloer afrennen om ons in de armen te vliegen. Snel het juryrapport opgehaald, toch benieuwd naar de punten. 76.05 hadden ze gescoord het hoogste aantal punten dat ze ooit gehaald hebben met deze show. Nog blijer waren ze dat er een uitnodiging voor het EK 2013 in Noorwegen er bij zat.

Na die lange dag, gingen we weer terug richting Deil. Daar wachten de meiden een laatste verrassing. Tot aan Duifhuis wisten we het geheim te houden. Tot we langs Duifhuis liepen en Ilone heel verbaast zegt ‘’gaan ze voor ons spelen’’. In Duifhuis stond een klein clubje Volhardingers klaar, om de meiden in te halen. Na alle felicitaties zat de dag erop.

Ik wil graag nog alle supporters bedanken voor de leuke en gezellige dag! Er werd weer heel wat afgelachen op de tribune en ik hoop dat jullie niet een al te zere kont hebben van de stoeltjes.

Daarnaast zijn wij als trainers natuurlijk onwijs trots op onze 2 top meiden, die heel hard getraind en gewerkt hebben om op het NK te staan. Dan ook nog zo knallen, meiden jullie zijn verdiend Nederlands Kampioen.

Diana

Dit bericht is geplaatst in Majorettes, Optredens & Activiteiten. Bookmark de permalink.

3 Reacties op NK Majorette Den Haag

 1. sonja zegt:

  Hoi allemaal,

  Ik wil de meiden Ilone en Britt feliciteren met het NK ze zijn eerste geworden. Deze dames kunnen nu naar het EK als ze genoeg geld bij elkaar kunnen krijgen. Ga er voor. Ook wil ik het hele team feliciteren. Iedereen heeft zijn best gedaan en mee geleefd, Diana, Natasja en alle moeders dames vaders en wie ik nog vergeten ben. Ook wil ik toch even de moeder van Natasja, Roelie noemen zij gaat ook altijd mee en is onze steun en toeverlaat. Bedankt hier voor.

  Zet hem op super groetjes van Sonja Wierks

 2. Anco van Soelen zegt:

  Erg goed gedaan meiden. Op naar Noorwegen!

 3. roelie van cuijlenborg zegt:

  Britt en Ilone nogmaals van harte gefeliciteerd. Ik hoop echt dat jullie de EK ervaring mee mogen gaan maken. Dit is nl een hele happening. Ik ga voor jullie duimen dat het lukt.
  Sonja dank voor je lieve woorden. Vindt het heel erg gezellig met jullie en ja voor mij herleven oude tijden. De tijd dat Natasja zelf op de vloer stond. Ben ontzettend trots op haar en vindt het geweldig om te zien hoe zijn met de meiden bezig is. Toch een mooie show voor hen gemaakt die dan ook nog zo goed scoort. Wie weet ga ik er bij zijn in Lillehammer ………zou het wel heel gaaf vinden om erbij te zijn. Maar even hard sparen denk ……
  Nou ik hoop jullie snel weer te zien, helaas kan ik er 20 april niet bij zijn.
  Roelie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *