Wedstrijd Majorettes Waalwijk

Zaterdag 26 oktober gingen we met de hele vereniging op wedstrijd in Waalwijk. Deze dag mocht Britt het spits afbijten. Jammer genoeg waren er wat uitvallers in haar categorie, waardoor het een verrassing was dat ze opeens op moest. Ze startte wat rommelig, maar herpakte zich goed en wist een goede routine neer te zetten. Zo de start was gemaakt.

Aangezien te laat melden niet heel fijn is, zat ik samen met Ilone goed op tijd bij de start. Binnen twee weken was haar routine op de kop gezet, maar zowel Natasja als ik hadden er vertrouwen in dat ze dat goed aan kon. Dat bewees ze ook op de vloer! Draaide uitstekend, prachtige rolls en body work.

Dan mocht onze jongste deelnemer Yessie de vloer op in de categorie Kids twirl. Binnen enkele weken had ze een routine aangeleerd en op de dag kwamen ook nog enkele wijzigingen. Zenuwachtig ging ze met de andere meiden de vloer op. Ze deed onwijs goed haar best en strekte heel mooi door. Er was na afloop ook een hard gejuich te horen voor Yessie.

Anouck was de volgende deelnemer. Het was voor haar de laatste keer dat ze met haar Sjakie routine de vloer op ging. Ze wist een no-drop routine neer te zetten! Ursula ging op met haar Clown routine, ook die had de afgelopen weken veel wijzigingen gehad. Ze straalde de vloer af en wist haar routine met overtuiging neer te zetten.

Er was gelukkig een gat tussen de optredens, dus ik heb ongeveer 1,5 uur in de kleedkamer gebivakkeerd. Meiden aankleden, opmaken en haren doen, zodat iedereen er weer mooi uit zag. Ik was blij toen Lianne tegen mij zijn, oh wij kunnen ook wel onze eigen make-up doen. Top, dan ga ik intrainen! De Robot meiden waren zich aan het opmaken, toen ik de andere meiden begon met intrainen.

Als eerste waren de minirettes aan de beurt. Kayleigh was invaller voor deze routine. Ik denk dat ik deze routine nog nooit zo gelijk heb zien gaan. De meiden letten heel goed op elkaar en zetten een leuke Dollhouse routine neer. Blij en rennend kwamen ze de vloer af!

De juniorettes gingen daarna de vloer op, voor de tweede keer lieten ze hun Harry Potter routine zien. Deze meiden wisten een uitstekende routine neer te zetten en hadden veel lol op de vloer!

Als laatste waren de majorettes aan de beurt. Zij gingen wederom op met hun Robot routine. Bij de opmars ging het feest al los! Meestal zie je strakke, serieuze gezichten bij de opmars, nou deze keer niet. Terwijl we aan het wachten waren, bleven ze lachen en dansen. Toen de muziek van de vorige routine uit ging, kwam de strakke professionele houding gelijk weer terug. Hop, de vloer op! Het plezier was ook terug te zien op de vloer en ze zetten een keurige routine neer.

We moesten nog even wachten op de prijsuitreiking, maar de dag was sneller verlopen dan gedacht. Dan de resulaten: Yessie was 5de geworden, met een 7,1. Britt ook 5de met een 67,6. Ilone 1ste, geheel onverwachts, met 69,5 punten. Bijna promotie! Anouck 1ste met 63,2 punten. Ook Ursula mocht naar voren komen voor de 1ste prijs, 67,8 punten. Ondertussen riep ik al heel blij naar Sonja, yes plaatsing. Ook begon het langzaam bij Ursula te dalen; plaatsing voor het Nk majorette in maart 2014! De minirettes waren 1ste met 59,8 punten. De juniorettes 2de met 61,8 punten en de majorettes 1ste met 65,8 punten. Na de prijsuitreiking had ik een verrassing voor Britt en Ilone, doordat ze beide 2 wedstrijden boven de 67 punten gescoord hebben, zijn ze beide geplaatst voor de voorrondes van het Nk twirl. Uiteraard waren de meiden blij, verbaasd en dol enthousiast. Gaan we de komende maand weer keihard trainen met hun solo’s.

Het was een lange dag, maar met 3 keer plaatsingspunten scoren, een zeer geslaagde dag! Mijn dank gaat uit naar alle supporters die mee waren, dat maakt de dag zeer gezellig. Op naar volgend jaar, met heel veel nieuwe routines!

Dit bericht is geplaatst in Majorettes, Optredens & Activiteiten. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Wedstrijd Majorettes Waalwijk

  1. Ria zegt:

    Wow, wat een resultaten! Diana, bedankt voor het leuke, uitgebreide verslag en de foto’s. Gefeliciteerd dames met jullie prestaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *