Verslag: Intocht Sinterklaas 2006

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan..
Hij brengt ons Sint Nicolaas ik zie hem al staan,
hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer,
hoe waaien de wimpels al heen en al weer….

 

Sinterklaas

Eindelijk was het weer zover! Sinterklaas is weer in Nederland aangekomen! Vanuit Middelburg, waar hij aankwam in Nederland, is hij met de boot naar Deil gesprint om ook hier door de kinderen verwelkomd te worden. Met een muzikaal deuntje van de Volharding kwamen de sint en zijn pieten aan op de Scheepswerf. Het was al weer enkele jaren geleden dat Sint aan was gekomen met mooi weer in dit dorpje. Maar dit jaar is het hem gelukt. De zon scheen en lucht was blauw.

Na een toespraak te hebben gegeven zijn Sint en zijn pieterbazen onder leiding van alle kinderen en de fanfare naar het Duifhuis gebracht. Sint zat lekker in het zonnetje in de wagen achter het paard terwijl de kinderen liedjes zongen onder begeleiding van het korps.

 

 

 

Sinterklaas

Aangekomen bij het Duifhuis gingen alle kinderen zich verzamelen in de gymzaal. Deze zaal was heel mooi aangekleed door de vrijwilligers! Sinterklaas wilde zich nog even opfrissen zodat hij er weer met een vrolijk gezicht tegen aan kon. Terwijl de kinderen met smart op de sint en zijn pieten zaten te wachten werd er door een paar leden van de Volharding liedjes gespeeld. De liedjes werden uit volle borst door de kinderen meegezongen. Toch vonden ze het wel tijd dat sinterklaas erbij kwam, dus gingen we hem maar roepen! En daar kwam hij dan!

Sinterklaas

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht

want we zitten allemaal even recht…

misschien heeft u wel even tijd,

voordat u weer naar Spanje rijd.

Kom dan nog e-ven bij ons,

en laat uw paardje maar buiten staan..

Sinterklaas

 

2 zwarte pieten gingen trouwen. Daarom moest ook nog even het ‘lang zullen ze leven’ gespeeld worden. Dit werd natuurlijk ook weer begeleid door de ruim 200 kinderen!

Met andere woorden:

Het was geweldig!

Welkom in Nederland Sinterklaas en alle Zwarte pieten!

 

 

 

Sinterklaas

 

 

Dit bericht is geplaatst in Korps, Majorettes, Optredens & Activiteiten, Orkest, Tamboers en getagd . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *