Wedstrijd Majorettes

Datum: Zaterdag, 12 april 2008 Aanvang: 10:00
Lokatie: De Randhorst, Geldermalsen Wie: Majorettes
       

De resultaten zijn:

 • Duo A festival jeugd 2, Britt van Asch/Ilona Wierks 1e prijs
 • Duo A festival jeugd 3 basis,Emelye en Kimberley Morris 1e prijs
 • Team A Festival jeugd 2,Team B Volharding 2e prijs
 • Team A festival Jeugd 3 basis
 • Team A Volharding 2e prijs

Er zijn ook foto’s te zien op www.twirl-majorette.nl.

 

Verslag van Diana Kievit: Een zeer geslaagde majorette wedstrijd 2008

Zaterdag 12 april was het zover de wedstrijd in de Randhorst ter Geldermalsen. We zijn al maanden voor deze leuke, spannende dag aan het trainen zodat we een mooie show kunnen neerzetten. We verzamelden om elf uur bij Duifhuis zodat we met zijn alle naar de Randhorst kunnen rijden. De kriebels in de buik zaten er goed in. Daar aangekomen hebben we onze kleedkamer opgezocht die zoals altijd lekker vol en druk was.

Toen was het lange wachten begonnen, al hebben we wel veel leuke shows gezien, sommige zeker de moeite waard om te kijken. In de pauze zijn we zelf de vloer op gegaan om aan te wijzen waar iedereen nou precies moest staan. Het is toch heel anders dan in Duifhuis. Daarna gingen we omkleden en werden de haren gedaan, zodat iedereen er weer stralend uit zag. Rond kwart over drie was het zover eindelijk waren wij aan de beurt.

Als eerste mochten Britt en Ilone op de vloer. Jammer genoeg stond ik achter hun, dus ik heb niet kunnen zien hoe hun aan het stralen waren, maar ik heb gehoord dat ze twee grote glimlachen op hun gezicht hadden. De show ging uitstekend, een aantal drops van de zenuwen.

Hierna waren Kimberley en Emelye aan de beurt. Ook zei deden het prima, al vonden ze het zelf minder gaan. Toch heel stoer dat ze daar met zijn tweeën staan. Dan de minirettes met hun Kung Fu show. Bij het oplopen was het even lastig om te weten waar je ook al weer precies moest staan. Voor de rest ging de show uitstekend op de foto’s te zien dat ze toch wel heel lief glimlachen naar de jury.

ls laatste mochten de majorettes, er was een beetje onduidelijkheid wie er nou moest achter de schermen, dus veel tijd om zenuwachtig te zijn hadden de meiden niet. Ze begonnen gelijk goed, want Annika had een hele moeilijke gooi gevangen. Ik ben zelf nog nooit zo blij geweest dat ze haar baton ving. Zo ging het de hele show eigenlijk, zeer weinig drops en de show goed uitgevoerd.

Toen was het afwachten op de uitslag. Na ons kwamen er nog wat C-shows die erg leuk waren om te kijken. Rond vijf uur was het dan eindelijk zover de uitslag, na opgelopen hebben en de nodige bedankwoordjes, begonnen het wachten op de punten.

Na de twirlers waren de festival deelnemers aan de beurt. Als eerste Ilone en Britt met een resultaat van 7.25 goed voor een eerste plaats. Ze zeiden dat ze wel schrokken dat ze hun naam hoorden, maar wel heel leuk dat ze na voren mochten komen. Daarna waren Emelye en Kimberley aan de beurt, zij hadden een 7 en weer een prachtige medaille.

Toen jeugd 1, mijn minirettes die het hartstikke goed gedaan hadden werden tweede met een 6.4. Scheelde zeer weinig met de nummer 1. Als laatste de majorettes die waren ook tweede met een 6.8, wat zeer belovend is voor de toekomst.

De dag werd afgesloten met wat foto’s van alle meiden en ook ik had nog een leuke verrassing voor de meiden, ieder kreeg een eigen medaille om deze leuke dag nog lang te herinneren. Mijn dank gaat uit naar alle ouders voor dit leuke idee.

Zo was een lange dag ten einde gekomen, maar ik moet zeggen het was de moeite waard. We hebben het gezellig gehad en leuk, maar wat duurde wachten lang. Toen ik om kwart voor zes thuis kwam, ben ik op de bank geploft en de eerste paar uur er niet van afgekomen. Mijn benen konden niet meer.

Groetjes Diana Kievit
(Trotse) Majorettetrainster

Dit bericht is geplaatst in Majorettes, Optredens & Activiteiten en getagd . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Wedstrijd Majorettes

 1. Anneke zegt:

  Dag meiden van de majorettes,
  Ik wil jullie van harte feliciteren met het mooie resultaat van afgelopen zaterdag. Een heel mooie prestatie, ga zo door!
  Groeten van de dirigent van het fanfareorkest, Anneke

 2. Hans van Gelderen zegt:

  Hoi meiden, het was zaterdag een lange dag in de sporthal, maar ik had het niet willen missen. Gefeliciteerd met jullie prestatie. Maar ook complimenten aan Diana. Ga zo door!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *