Majorettes

Majorette is al vele jaren een onderdeel van Fanfare De Volharding. Wij zijn regelmatig te zien in Deil en omstreken bij onze straatoptredens samen met de fanfare. Daarnaast nemen wij deel aan verschillende wedstrijden in de omgeving. We doen daarbij mee aan verschillende twirl- en majorette onderdelen:

  • Twirling 1baton: Op verplichte muziek laten de deelnemers zoveel mogelijk batontechniek zien.
  • Super-x-strut: Bij dit onderdeel staat lenigheid centraal, op verplichte muziek worden zoveel mogelijk verschillende body technieken uitgevoerd.
  • Dance twirl: Op eigentijdse muziek wordt een routine met baton en dans neergezet. De gehele vloer wordt daarvoor gebruikt.
  • Accessorie routine: Naast de baton wordt er gebruikt gemaakt van nog 3 andere attributen. Het thema wordt zo goed mogelijk neergezet met behulp van baton en attributen.

Dit doen we niet zonder succes. De afgelopen jaren hebben we al aan verschillende NK’s deelgenomen. Ook heeft een Accessorie Duo in 2013 aan het EK majorette in Noorwegen mogen deelnemen. Dit resulteerde in een 4de plaats.

De groep is opgesplitst in 4 groepen, iedere groep is op basis van leeftijd ingedeeld. De jongste groep zijn de peewee’s, de leeftijd van deze groep is tussen de 4 en 6 jaar. Deze meiden maken op enthousiasme manier kennis met de baton en danstechnieken.

(Foto Peewee’s volgt nog)

De minirettes, met een leeftijd van 7 tot 9 jaar. Ieder jaar maken we weer een andere show op een thema, deze meiden gaan verschillende keren per jaar op wedstrijd.

Minirettes

De juniorettes vallen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Ook zij nemen deel aan verschillende wedstrijden met hun show.

Juniorettes

De oudste groep zijn de majorettes vanaf 13 jaar.

Majorettes

Je leeftijd bepaalt in welke groep je terecht komt. Ook is er binnen onze vereniging ruimte voor duo’s en solisten die op zaterdagmiddag les krijgen. Dit zijn de solisten voor 2014/2015.

Solisten 2014-2015

De lestijden op vrijdagavond voor de verschillende groepen zijn:

  • Peewee’s: 16:45 t/m 17:30
  • Minirettes: 17:30 t/m 18:30
  • Juniorettes: 18:15 t/m 19:15
  • Majorettes: 19:00 t/m 20:15

Iedere vrijdagavond wordt er van 16.45 tot 20.15 hard gewerkt aan de routines in ‘t Duifhuis in Deil. Lijkt jou het ook leuk om te majoretten, dan ben je van harte welkom om een keer te komen kijken. Meer informatie over de majorettes is hier te vinden.

Natasja van CuijlenborgDiana Kievit
Instructrices Majorettes

Reacties zijn gesloten.